Het is zover...

Ons vechtertje Lou is geboren!

maandag 28 februari 2011

Foto

woensdag 23 februari 2011

Eerste badje en uit isolatie ... joepie !!

Gisteren Lou zijn eerste badje mogen geven en daarnet super nieuws gehad dat de ziekenhuisbacterie er nooit geweest is ;-)) Blijkbaar was de eerste test "vals-positief". 2 nieuwe testen hebben een negatief resultaat gegeven sindsdien voor de ziekenhuisbacterie en dus mocht Lou uit isolatie.

Foto's en filmpje van zijn eerste badje:

   
Foto's van vandaag:

 


maandag 21 februari 2011

Nog steeds in isolatie maar wel een open bedje.

Onze kleine man ligt nog steeds in isolotie vanwege die ziekenhuisbacterie. Hij heeft er wel totaal geen last van. Alles gaat prima de laatste dagen. Hij is momenteel van 12 naar 8 voedingen gegaan en dat lukt prima.
Ook begint hij al volop te tutteren voor hij een voeding moet krijgen dus binnen een weekje waarschijnlijk de eerste keer proberen om hem een flesje te geven. 1 vd laatste grote stappen voor hij naar huis zal mogen.
Morgen hem met Bene voor het eerst een badje geven. En nee...tis nie de eerste keer dat hij een badje krijgt, het is de eerste keer dat wij het zullen doen. ;-)

Nog een paar foto's:

 



woensdag 16 februari 2011

Drager van M.R.S.A. of ziekenhuisbacterie

Helaas is er na al het goede nieuws vandaag terug minder nieuws. Lou is drager van M.R.S.A. of ziekenhuisbacterie. Drager wil dus zeggen dat hij het nog niet in z'n bloed heeft, enkel in zijn neus. Omdat het bij hem ontdekt werd, ligt hij nu op het 4de verdiep in een isolatiekamer.
Bene heeft het nieuws daarstraks te horen gekregen en nog maar weinig uitleg gehad dus hoe het precies zit, wat de risico's zijn, enz enz, weten we dus nog niet echt.

;-(

maandag 14 februari 2011

Waar is da infuusje ??? WEG is da infuusje.

Sneller dan verwacht hebben ze Lou z'n voeding opgetrokken naar 21 ml en dus mocht zijn infuus eruit. Joepie !!
En met die grote stap komt er ook weer een verhuis aan. Van 2de naar het 4de verdiep.Dat is een minder intensieve afdeling voor kindjes die alles al zelf doen alleen nog moeten groeien voor ze naar huis mogen.
Zo heeft onze kleine man bijna alle verdiepen (in en uit de buik meegerekend) in gasthuisberg gedaan. ;-))

zondag 13 februari 2011

Verhuis naar box 10...

Onze kleine man heeft het de laatste dagen heel goed gedaan. Ademen doet hij nu al enkele dagen helemaal alleen en ook zijn voeding is op gang gekomen. En omdat hij het zo goed doet, mocht hij naar box 10 verhuizen. De laatste box voor hij naar huis mag.
Momenteel drinkt 12 keer 17 ml melk per dag. Nog 4 ml te gaan voor zijn infuus weg mag waar hij momenteel nog steeds voedingstoffen door aangeboden krijgt. Dat zal toch alweer een grote stap zijn voor little Lou want zo'n infuus is een risico op infecties.

Vandaag zijn Noah en Vic nog een keer op bezoek geweest. Vicje beseft het allemaal nog niet zo goed en is er niet echt mee bezig. Maar Noah des te meer. Wel jammer dat we neen moesten zeggen toen hij vroeg of hij zijn kleine broertje ook eens mocht aanraken. Toch een klein barstje in m'n hart hoor. Maar gelukkig begreep hij dat momenteel enkel Bene en ik Lou mogen verzorgen en aanraken.

Chris





donderdag 10 februari 2011

donderdag 10 februari 2011

Het gaat al beter met onze mini-Lou! Ze bouwen de ondersteuning van de ademhaling verder af omdat het goed gaat en ze breiden de voeding verder uit. Deze avond zou hij aan 12x11ml moeten zitten.
Gisteren nog een gesprek gehad met de dokter. Als Lou niet meer ziek zal worden, zou het nog 6 à 8 weken duren eer hij naar huis mag, dus tegen de geplande geboortedatum...Maar eer we daar zijn moeten we nog heel wat stappen doorlopen: hij moet nog aan een flesje leren drinken (nu gaat dat nog via maagsonde), de ondersteuning van de ademhaling moet weg, hij moet nog talloze onderzoeken ondergaan...Wij zullen ook meer en ingeschakeld worden in zijn verzorging, wat natuurlijk heel tof is!
Al mijn andere jongens (ook de papa) zijn ondertussen heel flink! En met mij gaat het ook goed, alleen nog heel snel moe...
Zo gaat het goed, op naar nog beter!
Kus,
Bene

dinsdag 8 februari 2011

Nog steeds ziekjes...

Onze kleine man is nog steeds ziekjes. Hij krijgt nog altijd antibiotica en heeft gisteren ook bloed bijgekregen. Aangezien ze af en toe bloed moeten nemen om tests te doen en hij op zijn leeftijd zelf nog geen bloed aanmaakt, was z'n niveau te ver gezakt.
Ze hebben 7 keer moeten prikken om een adertje te vinden dat goed was. Arme Lou. Al vind ik het nog steeds ongelooflijk dat men uberhaupt kan prikken in zo'n mini adertjes. Echt ongelooflijk.


En hoewel hij gisteren heel moe was en het hem allemaal toch wel serieus vermoeid had, kon er toch nog een lachje af.
Ook nog een kort filmpje van onze kleine man.
Niet op de papa z'n commentaren letten ;-)


donderdag 3 februari 2011

Terug antibiotica...

Ons klein vechtertje krijgt sinds vandaag terug antibiotica omdat er terug tekenen van een infectie in zijn bloed gevonden werden. Jammer want het ging eigenlijk net heel goed.
Qua ademhaling was hij een hele poos zonder hulp maar moest hij nu terug wat hulp krijgen waarschijnlijk door de infectie.
En ook de spijsvertering is blijven hangen op 5 ml.

Niet echt super nieuws dus, hopen dat het de komende dagen snel zal beteren.

Chris.

woensdag 2 februari 2011

12 dagen...

Zou oud is onze kleine man ondertussen.
Ademen kan hij momenteel reeds 5u helemaal alleen. Zijn spijsvertering komt stilaan op gang maar heel gestaag. Momenteel krijgt hij 12 keer per dag 5 ml. En dat zou 12 x 20 ml moeten worden.

Super opmerking van de vroedvrouw vandaag: "Hij is zo groot geworden". ;-))
Voor ons is hij echter nog steeds onze 'mini'.

Vandaag wel weer een super leuk moment gehad. Nadat ze hem op m'n borstkas hadden gelegd reageerde hij op de stem van Bene en mij. ;-) Hij keek echt telkens de kant uit van degene die sprak. Prachige.
Telkens opnieuw is zo'n eerste stapje super speciaal.
Nadien nog effe zitten worstelen om z'n pamper te verversen. Oude pamper weg, nieuwe pamper eronder. Dan plakstripjes lostrekken en vastmaken. Euh...niet dus. Telkens ik zo'n plakstripje wilde lostrekken met de ene hand, terwijl ik zijn voetjes omhoog hield met de andere, trok ik de volledige pamper onder onze kleine Lou uit. Hihi. Zo'n mini gewichtje maakt het er soms niet simpeler op.

Chris  x